• "Our business is hosting yours"

  Van een simpele website tot een complexe private cloud.

 • Onze netwerken zijn redundant

  Alleen zo kunnen wij de beste uptime garanderen.

facebook twitter LinkedIn
Pagina delen via

VMware Private Cloud

“VMware Private Cloud en Resource Pool; uw eigen Virtual Machines / Servers in uw private datacenter, volledig zelfstandig beheer.”

Wat is een VMware Private Cloud?

VMware Private CloudPerfect
 • Geen grote investeringen
 • Al uw servers in uw beheer
 • Overzichtelijk beheer paneel (vCenter)
 • Piekbelastingen kunnen opvangen
 • Schalen wanneer u het nodig heeft
 • 99,999% uptime garantie
 • Echte technisch support

Met VMware Private Cloud van Spango Internet, heeft u een veilige, snelle, efficiënte en zelfstandig te beheren ruimte waar u al uw Virtual Machines / Servers kunt onderbrengen. Een Private Cloud is een combinatie van vele krachtige servers, storage apparatuur (in ons geval SAN's) en een infrastructuur die alle onderdelen aan elkaar verbind, te samen ook wel IaaS platform genoemd. Door de verschillende onderdelen en de VMware Enterprise Plus software kunnen uw servers "drijven" over deze opstelling. Dit is Cloud Computing en de reden waarom het een Cloud word genoemd. Het maakt niet uit op welke apparatuur uw servers draaien, bij het 'down' gaan van apparatuur, of bij bijvoorbeeld het kapot gaan van schijven of andere onderdelen, worden de gekoppelde servers op andere apparatuur weer gestart of andere apparaten nemen het zonder onderbreking over.

Onze VMware Private Cloud infrastructuur is Active/Active Datacentrum Redundant!

Onze gehele VMware Private Cloud infrastructuur (IaaS) is High Available, Datacentrum Redundant en daarmee ook brandveilig. Dit is UNIEK in Nederland. Wij kunnen bij brand, stroomuitval, falen van netwerk en falen van enig apparatuur de uptime van 99,999% ook ECHT garanderen.

VMware High Availability Datacentrum Redundant

Uitleg VMware Private Cloud

De VMware Private Cloud is een afgebakende omgeving, met eigen verbindingen (LUN's) naar de storage waarin de cloud resources voor zijn gereserveerd (CPU, geheugen, opslag). De afbakening wordt gemaakt door de VMware Enterprise Plus software. In de Private Cloud kunt u servers aanmaken, wijzigen, verwijderen en beheren. Hiervoor heeft een een eigen beheer gedeelte tot uw beschikking (VMware vCenter).

De voordelen van een Private Cloud

De Private Cloud is een IaaS dienst waarbij uw fysieke infrastructuur vervangen wordt door een pool van virtuele servers. Spango Internet levert deze Infrastructure-as-a-Service maar u behoudt de controle over de inrichting van uw virtuele servers. Zo behoudt u de volledige controle over uw IT-structuur en applicaties, maar profiteert u wel van de voordelen van Cloud Computing. Hardware vormt niet langer een single-point-of-failure en uw werkt tijd- en locatie- onafhankelijk.

Schaalbaarheid van een Private Cloud

De Virtuele Servers binnen uw Private Cloud kunnen geheel naar wens worden ingericht. Heeft een bepaalde Virtual Machine (VM) meer resources nodig, dan kunt u deze VM eenvoudig opschalen naar de gewenste resources. Mocht u binnen uw Private Cloud meer resources nodig hebben, kunnen wij dit per direct voor u uitbreiden. Zo is uw Private Cloud maximaal schaalbaar. Het beheer van deze fysieke laag wordt door ons uitgevoerd. Wij monitoren deze laag continu, waardoor u verzekerd bent van optimale veiligheid.

"In tegenstelling tot een Public Cloud worden bij een Private Cloud de resources voor u gereserveerd. Dit is één van de grootste voordelen van Private Cloud Computing."

Uw Private Cloud Virtual Machines beheert

Wij bieden de mogelijkheid om uw Linux of Windows servers te beheren en hierbij monitoren wij uw server op allerlei onderdelen (OS, opslag, connectiviteit) en actie ondernemen als dit nodig is. Daarbij onderhouden wij het OS met updates, nieuwe releases en ondersteunen u bij calamiteiten.

Windows Servers

Het is mogelijk uw Windows Private Cloud Virtual Server(s) door ons te laten beheren en tevens kunnen wij uw MSSQL databases en (op verzoek) andere applicaties monitoren en onderhouden. Standaard beheren wij het OS en de updates hiervan en monitoren wij het OS (schijfruimte, processordruk, geheugen gebruik en I/O) en connectiviteit op het interne en/of externe netwerk.

Linux Servers

Het is mogelijk uw Linux Private Cloud Virtual Server(s) door ons te laten beheren en kunnen wij uw MYSQL databases en (op verzoek) andere applicaties (PHP, etc) monitoren en onderhouden. Standaard beheren wij het OS en de updates hiervan en monitoren wij het OS (schijfruimte, processordruk, geheugen gebruik en I/O) en connectiviteit op het interne en/of externe netwerk. Tevens bestaat de mogelijkheid, bij het gebruik van een controlepaneel als cPanel of Direct Admin, dit volledig door ons te laten beheren.

Microsoft SPLA Software

Het is mogelijk om Microsoft Software bij ons af te nemen voor de Virtual Machines in uw Private Cloud. Wij leveren alle soorten licenties, hierbij kunt u denken aan het Windows Server OS, MSSQL, Office, Terminal Server licenties (of RDS licenties), etc. Alle licenties zijn op per maand verkrijgbaar en natuurlijk ook weer opzegbaar.

Geavanceerde Monitoring

Wij monitoren alle Private Cloud Virtual Machines door middel van OPmanager, een krachtig monitoring product dat veel inzicht geeft in de werking van de Virtual Server. Wij kunnen u ook uw virtual machine monitoren en u op te hoogte brengen middels e-mail of SMS als er iets aan de hand is. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Service Level Agreement (SLA)

Indien u behoefte heeft aan uitgebreide ondersteuning van onze technische mensen en dat onze systeembeheerders dag en nacht voor u klaar staan, dan kunt u een Service Level Agreement (SLA) met ons aangaan. We spreken een SLA met u af, waarin reactietijd, mogelijke oplostijd en eventuele compensatie bij niet goed nakomen van de SLA in staan beschreven. Wij zullen conform deze SLA elk probleem wat ontstaat in overleg met u oplossen.

R1Soft Remote Back-upR1 soft Hosting Partner

Wij kunnen u een platform bieden om uw Virtual Machines op de juiste manier te back-uppen, immers kan software ook ú in de steek laten. Uiteraard heeft Spango hiervoor de juiste oplossing, namelijk R1Soft. R1Soft is een product dat incremental back-ups maakt van uw gehele dedicated server. U heeft de mogelijkheid individuele bestanden te herstellen, maar ook een bare-metal-restore te doen van een Virtual Machine. Er wordt altijd een R1Soft-agent op uw Virtual Machine gëinstalleerd welke via een separaat intern netwerk met onze R1Soft servers communiceert. De retentie kan per server en per situatie worden bepaald.

"De Private Cloud geeft u de vrijheid om te kunnen schalen; u kunt zo zonder problemen met een desktop en webtool uw Virtual Machines in de Private Cloud beheren."

Functies van de Private CloudVMware Private Cloud

Hieronder treft u een opsomming van de basis functies van het gebruik van een VMware Private Cloud.

 • IaaS 99,999% uptime garantie (High Availability)
 • Private Cloud is flexibel en schaalbaar
 • Private Cloud verspreid over 2 Datacentra
 • Private Cloud geheel Datacentrum Redundant
 • Uw Virtuele Servers onder uw eigen beheer
 • Gratis toegang tot VMware vCenter voor het beheer van uw Virtuele Servers
 • Mogelijkheid automatisch fysieke servers te virtualiseren
 • Geen grote investeringen in hardware en software
 • PRivate Cloud Microsoft SPLA leverbaar
 • Uitgebreide SLA's leverbaar
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van ons R1Soft back-up faciliteiten
 • Supersnelle redundant verbinding met het internet
 • Private Cloud -> Private Netwerk dmv vLans

"Uw Virtual Machines in uw eigen Private Cloud; met een uptime garantie van 99,999%. Met een Private Cloud heeft u volledige controle over uw serverpark en alleen de lusten van een goed werkende IT-omgeving."

Schematisch opbouw VMware Enterprise Plus Cloud Platform

Het VMware Enterprise Platform is opgebouwd uit Dell front-end blade servers met de nieuwste specificaties en HP 3PAR 7450 (SSD only) enterprise storage nodes. De opstelling is active/active in 2 datacentra welke onderling redundant zijn verbonden met een Private Fiberring. De VMware Enterprise Plus software zorgt voor de High Availability en regelt de Private en Public Clouds. Hieronder treft u een schematische opstelling van het platform.

Private Cloud

Redundant Netwerk en Private Fiber Ring

Ons interne, externe en storage netwerk zijn uitgevoerd in een ring. De 2 delen van de ring lopen elk door een ander deel van Amsterdam om zo onderbreking te kunnen doorstaan. Onze externe internet verbindingen worden via 2 alternatieve datacentra aangeleverd naar ons primaire en secundaire datacentrum. Hiermee kunnen wij een zeer hoge beschikbaarheid van ons netwerk garanderen en netwerk falen nagenoeg uitsluiten.

HP 3PAR 7450 SSD Only Enterprise Storage

Met de komst van de HP 3PAR 7450's, is de Spango IaaS omgeving klaar voor de toekomst. De HP 3PAR 7450's hebben elke ruim een half miljoen IOPs beschikbaar en zijn volledig uitgerust met Enterprise SSD schijven. Verder hebben de HP 3PAR 7450's meerdere CPU's voor verschillende taken, hiermee wordt verkomen dat er door replicatie de - normaal gesproken enkele CPU - overbelast kan raken. Daarnaast zijn er nog vele andere technologieën verborgen in deze supersnelle HP 3PAR 7450's.

HP 3PAR 7450 SSD Only Enterprise Storage