• SLA brons: 365 dagen 24/7 bereikbaar

  Dankzij onze uitgebreide SLA's, zijn wij altijd bereikbaar.

 • Te verwachten: professioneel advies

  Spango Internet is uw professionele cloud partner.

facebook twitter LinkedIn
Pagina delen via

Cloud Harddrive

“Cloud Harddrive; uw bestanden in de Cloud, veilig, snel, te delen met anderen en overal toegankelijk.”

Waarom Cloud Harddrive?

Cloud Harddrive is een Enterprise Cloud Storage oplossing waarbij de bestanden volledig 2048 bits encrypted zijn en verbonden met de Cloud middels een SSL-verbinding. Uw bestanden zijn 100% afgeschermd en veilig. De opslag vindt plaats in Nederlandse datacentra. U kunt makkelijk rechten aan uw Clouddrives geven, zodat u de controle houdt wat er met uw bestanden gebeurd.

Cloud HarddriveCloud Harddrive Cloud
 • Vanaf € 5,50 per maand
 • 2048-bit encryptie opslag
 • 150GB data opslag
 • Mobiele en tablet Apps beschikbaar
 • ISO gecertificeerde datacentra
 • Echte technische support

Pay-as-you-goTop Cloud Harddrive
U zit niet vast aan contracten! Wij bekijken één keer per maand het aantal gebruikers van Cloud Harddrive en brengen deze in rekening, ook als u minder gebruikers heeft dan de maand ervoor.

150GB data opslag

Voor elke gebruiker krijgt u 150GB data opslag en kunt u onbeperkt schijven aanmaken.

"Onze Cloud Harrdrive, biedt u Cloud Storage of Cloud opslag op Enterprise Niveau.

Wat zijn de mogelijkheden van Cloud Harddrive?

Cloud Harddrive is een Enterprise Cloud Storage Oplossing waarbij de bestanden volledig 2048bits encrypted zijn en de verbinding met de Cloud middels SSL, uw bestanden zijn 100% afgeschermd en veilig. De opslag is in Nederland.

Altijd en overal uw data binnen handbereik en onbeperkte opslag en Cloud Hardeschijven*

U kunt via uw computer(s), Mac's, smartphones en tablets (iOS, Android, Windows, Blackberry) en een online webportaal bij uw bestanden en mappen, waar u ook bent! U kunt onbeperkt al uw bestanden en mappen opslaan en u kunt Cloud Harddrives aanmaken, zoveel als u wenst (fair use policy)!

Synchroon Delen en Samenwerken

Cloud Storage Enterprise

U kunt op verschillende manieren hardeschijven, bestanden en mappen delen met andere Cloud Harddrive gebruikers of met personen die geen Cloud Harddrive gebruiken. Deze laatste groep kan toegang verkrijgen tot uw Cloud Harddrive via File- of Folderlinks die per mail worden verzonden op uw aangeven.

Rechten makkelijk in te stellen

Als Cloud Harddrive beheerder (bedrijfsbeheerder), kunt u gebruikers beheren, aanmaken, verwijderen, schijven en shares aanmaken, rechten toekennen en ontnemen. U kunt sommige gebruikers bijvoorbeeld alleen lees rechten geven.

Alleen beveiligde verbindingen (SSL) en uw data is 2048-bits encrypted

Alle apparaten en browsers verbinden met een beveiligde verbinding (SSL) naar onze Cloud (te zien aan het slotje in uw browserwindow). Uw data staat encrypted op uw computer(s) en Mac's en bij ons in de Cloud en alleen ons eigen systeem kan de gegevens ontsleutelen, met het juiste wachtwoord.

Verwijderde items en revisies van uw bestanden

Alle bestanden en mappen die u van de Cloud Harddrive(s) verwijdert, zijn nog 30 dagen terug te vinden in uw online prullenbak in het online webportaal. Ook houden 14 dagen revisies van uw bestanden bij, zodat u een wijziging makkelijk ongedaan kan maken door één van de vorige versies te herstellen.

Back-ups van uw bestanden

Om er zeker van te zijn dat al uw data bij ons in de Cloud ook echt veilig is, worden uw bestanden ook nog apart elke 4 uur geback-upt naar een extern back-up platform in één van onze andere datacentra.

Diefstal Beveiliging en uw data op afstand vernietigen!

Cloud Data Nederland

Met de ingebouwde diefstal beveiliging in Cloud Harddrive, is het mogelijk uw data op afstand te vernietigen op bijvoorbeeld uw gestolen laptop, met een paar drukken op de knop. Op deze manier kunt u waarborgen dat uw kritieke bedrijfsdata niet in verkeerde handen kan vallen.

Uw data in een Nederlands (ISO gecertificeerd) datacentrum

U bent wettelijk verplicht uw data in Nederland op te slaan, onze Cloud Harddrive voldoet aan deze strenge voorwaarde. Onze datacentra hebben 2 ISO certificaten.

 • Pay-as-you-go: U zit niet vast aan contracten! Wij bekijken één keer per maand het aantal licenties dat u in gebruik heeft en brengen deze in rekening, ook als u minder licenties gebruikt dan de maand ervoor.

"De Cloud Harddrive prijzen worden berekend per gebruiker."

Prijzen Cloud Harddrive

De Cloud Harddrive prijzen worden berekend per gebruiker, een gebruiker kan een persoon of afdeling zijn. De beheerder kan gebruikers of afdelingen aanmaken en verwijderden (in het beheergedeelte). Wij kijken aan het einde van de maand hoeveel gebruikers en/ of afdelingen u in uw Cloud Harddrive account heeft staan. U krijgt het aantal gebruikers en/ of afdelingen gefactureerd welke u daadwerkelijk gebruikt, ook als het er minder zijn dan de maand ervoor.

Prijs Cloud HarddriveCloud Harddrive v/a € 5,45 p/mCloud Harddrive v/a € 5,45 p/mCloud Harddrive v/a € 5,45 p/mCloud Harddrive v/a € 5,45 p/m
Aantal Licenties1 t/m 45 t/m 2425 t/m 7475 t/m 200
Prijs per maand per licentie€ 6,95€ 6,45€ 5,95€ 5,45
 BestelBestelBestelBestel


Voor klanten welke minder dan 5 gebruikers/ afdelingen hebben worden de facturen per kwartaal aangemaakt en aan het einde van elk kwartaal zo nodig gecorrigeerd op de volgende factuur, ook als u minder gebruikers heeft gebruikt.

150GB (gezamelijke) opslag en Cloud Hardeschijven

U krijgt per licentie 150GB (gezamenlijke) opslag. Neemt u meerdere licenties af, dan mag het aantal licenties worden vermenigvuldigd met 150GB (5 licenties is 5 x 150GB = 750GB totale opslag)

"De software en alle applicaties zijn op meerdere locaties te gebruiken, denk aan kantoor, thuis en onderweg."

Voorbeeld van Cloud Harddrive gebruikers en licenties

Binnen Cloud Harddrive zijn er 3 typen gebruikers, hieronder treft u de uitleg hierover.
 

Beheerder

Een beheerder kan inloggen op het beheerders controle paneel online. Elk bedrijf heeft een beheerders account, de beheerder kan de volgende taken uitvoeren.
- Aanpassen van de standaard bedrijfsinstellingen;
- Aanmaken, aanpassen en verwijderen van gebruikers en groepen;
- Aanmaken, aanpassen en verwijderen van shares;
- Aanpassen en toepassen van gebruikers rechten;
- Een beheerder kan zichzelf niet verwijderen of downgraden.
 

Interne gebruiker

De interne gebruiker mag binnen de organisatie shares delen met andere gebruikers.
Interne gebruikers kunnen shares delen met met andere gebruikers als externe gebruiker, tenzij het een interne gebruiker of beheerder is.
Een interne gebruiker kan alleen de toegang tot shares van andere gebruikers intrekken als deze door de gebruiker in kwestie zijn aangemaakt.
 

Externe gebruiker

De externe gebruiker wordt vaak gebruikt om shares te delen buiten een organisatie.
Een externe gebruiker heeft geen rechten om andere gebruikers uit te nodigen en om nieuwe shares aan te maken. Een externe gebruiker kan zowel read (R) of write (W) rechten krijgen.
 

Verwijderen van gebruikers

Als een gebruiker wordt verwijderd, dan zullen de shares automatisch eigendom worden van de beheerder. De privé en team shares van de gebruiker zullen dus niet worden verwijderd.

"Cloud Harddrive creëert een beveiligd gebied op uw lokale harde schijf, waar de Cloud Harddrives in staan."

Data Opslag en Beveiliging Cloud Harddrive

Cloud Harddrive creëert een beveiligd gebied op uw lokale harde schijf, waar de Cloud Harddrives in staan. Alle mappen en bestanden in de beveiligde ruimte zijn beschermd middels een 256-bit encryptie. De Cloud Harddrives zijn met een persoonlijk wachtwoord beveiligd. De communicatie met de Cloud gaat middels SSL.

Aan uw computer wordt door de Cloud Harddrive applicatie een unieke code gekoppeld, hierdoor kan op afstand (mits het apparaat wordt aangesloten op het internet), de bestanden en mappen van de Cloud Harddrives worden "vernietigd".

Cloud Harddrive data delen met anderen

Het is natuurlijk mogelijk Cloud Harddrives te delen met anderen (bijvoorbeeld als Team Cloud Harddrive, of voor een bepaalde afdeling, directie, etc). Een gebruiker kan zoveel Cloud Harddrives aanmaken als wenselijk, waaronder ook persoonlijke Cloud Harddrives. U kunt de rechten van een Cloud Harddrive voor een teamlid ook beperken tot bijvoorbeeld alleen lezen. Om Cloud Harddrives te kunnen delen moet de andere persoon ook Cloud Harddrive gebruiker zijn. Het is natuurlijk mogelijk uw eigen Cloud Harddrive op meerdere locaties te installeren en hierin te werken. U kunt bestanden en mappen ook delen met niet-Cloud Harddrive gebruikers, middels Filelink en Folderlink.

Er zijn verschillende mogelijkheden om bestanden of mappen te delen met niet-Cloud Harddrive gebruikers, die vervolgens helemaal secure en volgens uw "regels" kunnen worden gedownload (bijvoorbeeld met een wachtwoord en/ of maar x keer). Ook kunt u aangeven dat u een melding krijgt wanneer mappen of bestanden worden geopend.

Altijd en overal toegankelijk

Uw bestanden en mappen zijn altijd beschikbaar, via applicaties voor PC en MAC, via een online portaal en via Apps voor smartphones en tablets (bijv. Apple, Android, Windows Phone en Blackberry).

Het synchroniseren van bestanden via de PC en MAC applicaties werkt via het 'drag en drop' systeem, het syncronisatieproces is continu en reageert direct op wijzigingen. Uw bestanden en team bestanden zijn altijd up-to-date.

Wat kan ik met Cloud Harddrive?

Met Cloud Harddrive kunt u meerdere persoonlijke harde schijven en meerdere Team harde schijven aanmaken om bestanden te kunnen delen, bestanden te back-uppen en altijd uw bestanden bij de hand te hebben, zonder limiet. Deze schijven worden middels de Cloud Harddrive applicatie als 'gewone' schijven zichtbaar op uw PC of Mac.

“Alleen het beste is goed genoeg. Wij maken uitsluitend gebruik van A-kwaliteit hardware, zo garanderen wij een optimale beschikbaarheid van onze Cloud diensten.”

Hoe zit het Cloud Harddrive Platform in elkaar?

Het Cloud Harddrive Platform is geheel opgebouwd op een VMware ESXi omgeving. Ons Cloud Harddrive Platform is redundant uitgevoerd en passief over 2 datacentra verdeeld. Het is daarom mogelijk om een uptime van 99,95% te garanderen. Uw data en ons gehele platform is gelokaliseerd in meerdere Nederlandse datacentra.

Cloud Harddrive Platform

 

 Veiligheid van uw Cloud Harddrive data

Onze systemen zijn zo opgebouwd dat wij altijd 2 kopieën van uw data hebben. Namelijk een actieve, een passieve. De actieve en passieve kopieën staan altijd verdeeld over de 2 actieve datacentra en bij calamiteiten in een van de datacentra wordt de passieve kopie in het andere datacentrum direct actief. Op deze manier kunnen wij de veiligheid van uw data altijd waarborgen.

Redundant Netwerk en Private Fiber Ring

Ons interne, externe en storage netwerk zijn uitgevoerd in een ring. De 2 delen van de ring lopen elk door een ander deel van Amsterdam om zo onderbreking te kunnen doorstaan. Onze externe internet verbindingen worden via 2 alternatieve datacentra aangeleverd naar ons primaire en secundaire datacentrum. Hiermee kunnen wij een zeer hoge beschikbaarheid van ons netwerk garanderen en netwerk falen nagenoeg uitsluiten.